Kirjat - Tommy Hellsten

Elä ihmeessä - kirja kiitollisuuden lahjasta

Minerva 2017

Tunnetun terapeutin syvällisiä ja oivaltavia ajatuksia elämästä.

”Kiitollisuus on elämänasenne. Se, että tavoittelemme kiihkeästi jotain suurempaa ja dramaattisempaa, sokaisee meidät ja estää näkemästä, mitä kaikkea hyvää meillä on tässä ja nyt.”

”Kun vaikeudet kasaantuvat ja muuttuvat ylivoimaisiksi, ainoa realistinen vaihtoehto on ihme. Juuri sinne ne sinua kutsuvat, elämään ihmeessä.”

Tommy Hellsten on joutunut kulkemaan pitkän ja vaikean tien tajutakseen, että elämässä ei ole oikeita ja vääriä olosuhteita. Kirjan teksteistä huokuu vuosien kokemus terapiatyöstä, itsensä ja toisten ihmisten kohtaamisesta.

Valo syntyy pimeässä

Kirjapaja 2017

Etsimme ja kaipaamme, toivomme, uskomme ja rakastamme. Kaadumme ja hapuilemme, kipuamme pystyyn, iloitsemme. Elämä on meille vaatelias ja antelias joka hetki. 

Tommy Hellstenin ja Kalevi Virtasen teos luotaa ihmisenä olemista, etsintäämme ja syvää kaipuutamme. Teoksen lyhyet tekstit kutsuvat pohtimaan kanssaan, rauhoittumaan ja levähtämään. Kipua ja murtumista emme pääse pakoon, mutta juuri niihin kätkeytyy usein portti uuteen. 

Valo syntyy pimeässä on viisas matkakumppani, jonka seuraan haluaa palata yhä uudestaan.

Tommy Hellsten on kirjailija, terapeutti ja kouluttaja, jonka teoksia ovat mm. Virtahepo olohuoneessa (1991), Saat sen mistä luovut (2000) ja Tähän olen tullut (2016). 

Kalevi Virtanen on opetusneuvos ja pappi. Hän on kirjoittanut kuusi kirjaa, mm. Mielen reunalla (1999) ja Lohdutus (2014), ja toimittanut monia teoksia.

Minuiksi - Löytöretkiä henkiseen kasvuun

Kirjapaja 2016

Minuiksi Löytöretkiä henkiseen kasvuun

Kannamme mukanamme varhain omaksumiamme toimintamalleja ja käsitystä itsestämme. Käsittelemättä jääneet vuorovaikutuksen haavat voivat kapeuttaa elämäämme. Yksi pakenee töihin, toinen avaa pullon, kolmas ripustautuu kumppaniin kumppanin perään. Olenko tämä todella minä?

Tässä kirjassa joukko rohkeita ihmisiä kertoo oman muutostarinansa. Viimeistään silloin, kun elämä ajautuu umpikujaan, on aika lähteä tutustumismatkalle itseen. Koskettavat ja elämänmakuiset tarinat saavat näkökulmaa terapeutti Tommy Hellstenin kirjoittamista jaksoista, joissa pohditaan mm. riippuvuuden anatomiaa, häpeän monia ilmenemismuotoja ja rakkauden merkitystä.

Minuiksi kertoo lukijalle matkasta, jolla kipeät takaiskut vuorottelevat huumaavien oivalluksen hetkien ja itsestä vastuun ottamisen kanssa. Koskaan ei ole liian myöhäistä kasvaa aikuiseksi.

Kirjan on toimittanut Tommy Hellsten yhdessä Ihminen tavattavissa -mentorimme Tiina Tuomikosken kanssa ja teoksen kirjoittajina ovat heidän lisäkseen Ihminen tavattavissa -mentorimme: Heli Maunula, Pertti Ratilainen, Jaana Toikkanen, Inkeri Keskitalo, Ritva Sairanen, Päivi Laukkanen, Laura Petterson, Juha Jonasson, Annikka Laine ja Virpi Luhtimaa.

 

Tähän olen tullut

Kirjapaja 2016

Tommy Hellsten kirjoittaa uutuusteoksessaan uskosta ja omasta hengellisestä tiestään ja etsinnästään. Matka alkoi teinipoikana ja nyt, 50 vuotta myöhemmin, välit Jumalan kanssa alkavat olla jo likeiset.

Usko ei ole Hellstenille uskonnon ja opinkappaleiden synonyymi, vaan se on ennen kaikkea kiihkeä ja ohittamaton kysymys elämästä. Juuri siksi jokaisen on otettava siihen kantaa. Kipu, häpeä, armo, rakkaus - ne ovat kaikki uskon käsitteitä ja tulevat eletyksi arjessamme todeksi joka päivä. Vaikka uskonnot jäisivät nykyihmiselle etäisiksi, yksilöinä olemme kaikki uskostamme tehtyjä.

Hellstenin matka uskon kysymysten äärelle on ollut kiivas ja ristiriitojen repimä, tie kuoppainen ja luottamus koetuksella. Suurimpia kaikesta ovat rakkaus ja yhteyden kokemus, sen matka on ennen kaikkea opettanut.

Saat sen mistä luovut - elämän paradoksit

Kirjapaja 2011

Kun ihminen kaipaa muutosta elämäänsä, hän haluaisi saada sen aikaan omilla ehdoillaan. Mutta tie todelliseen muutokseen kulkee usein paradoksien kautta. elämää ei voi hallita, ja todellisen turvan löytää vain suostuessaan turvattomuuteen. Se joka tahtoo elää ikuisesti, eläköön tässä ja nyt. Saat sen mistä luovut on klassikkoteos, joka kokoaa Tommy Hellstenin ajattelun pohjavirrat – ne oivallukset, jotka ovat syntyneet hänen työskennellessään mentorina ja kouluttajana. Ihminen on enemmän kuin kaikki se mitä hän tekee ja tuottaa. Vain ihmisen muuttuminen voi muuttaa maailman paremmaksi. Tommy Hellsten on kirjailija, terapeutti ja kouluttaja, joka johtaa Ihminen tavattavissa -ohjelmaa. Hän on kirjoittanut monia suosittuja ja jo klassikoksi muodostuneita teoksia.

Elämän paradoksit

Kirjapaja 2011

Elämää ei voi hallita, mutta sitä voi elää, ja turvan epävarmuudessa voi löytää vain, jos uskaltaa kohdata turvattomuuden. Sen joka haluaa elää ikuisuudessa, on elettävä tässä ja nyt. Tästä kirjasta löytyvät Tommy Hellstenin menetysteoksen Saat sen mistä luovut seitsemän paradoksia selityksineen. Se on lukuaarre, jonka ääreen voi palata yhä uudelleen. Parhaiten tämä pieni teos avautuu lukijalle, joka etenee hitaasti ja päästää omat ajatuksensa keskusteluun kirjan tekstin kanssa.

Ajan takaa

Kirjapaja 2011

Ihminen, joka kuuntelee sieluaan, kukoistaa. Tommy Hellstenin teos kysyy, tunnistammeko sielun kutsun ja oman ainutkertaisuutemme. Maltammeko pysähtyä ja kohdata nykyhetkessä avautuvan ajattomuuden? Mikä aarre ja paimen sielu onkaan. Se ei kysy lupaa vaan muistuttaa meitä aidosta ja itselle oikeasta silloinkin, kun luulemme helpoimman olevan suorin reitti. Sielu haluaa mukaan, elämän keskelle. Ensin sielu kuiskaa, ja jos se ei tule kuulluksi, se järjestää vastoinkäymisiä, jotta avaisimme silmämme. Sielu kutsuu meitä syvempään, rohkeampaan ja todellisempaan elämään.

Pysähdy - olet jo perillä

Minerva 2010

Vain pysähtymisen ja hiljaisuuden äärellä syntyy oivallus, joka voi johtaa muutokseen. Kokenut terapeutti ja muiden auttaja rohkaisee lukijaa ottamaan etäisyyttä oman elämänsä kiireeseen ja suorittamiseen. Todellinen elämä on liikettä, matkaa elämisen riemuun ja ihmeeseen. Hellsten kutsuu muita kulkijoita kiipeämään kanssaan vuorelle, jossa kypsyy oivallus. Siellä ihminen vapautuu turhasta ja täyttyy uudestaan sillä, mitä ilman hän ei voi lopulta elää. Kirjan hienot oivallukset kutoutuvat poluksi, jonka ovat synnyttäneet vuosien kokemus terapiatyöstä, itsensä kohtaamisesta ja herkkyydestä kuulla, nähdä ja kokea.

Odota, kuuntele

Kirjapaja 2009

Kovien arvojen maailmassa mieli etsii lepoa ja paluuta perusasioihin, ihmisyyden ytimeen. Tommy Hellstenin lyhyet ajatelmat muistuttavat heikkouden voimasta ja pysähtymisen tärkeydestä. Arjen keskellä kaikuu elämän ihme - kun vain maltamme sitä kuunnella. Teoksessa on Tommy Hellstenin valokuvakuvitus.

Courage to Surrender

Ten Speed Press 2008

Offering words of wisdom for difficult times, Courage to Surrender explores eight powerful though seemingly paradoxical spiritual lessons on the path to self-discovery: To reach our destination, we must lose our way. True strength can only be found in weakness. If you seek safety, live dangerously. What you give up will be given to you. The less you do, the more you get done. Only alone can we be together. Only together can we be alone. If you seek eternity, live in the here and now.

Sivut