Tommy Hellsten

”En voi nähdä sinua, ellen näe itseäni.”

Ohjeet Zoom-verkkotyökalun käyttöönottoon ja käyttämiseen


Oheen olemme koonneet ohjeet Zoom-verkkotyökalun käyttöönottoon ja käyttämiseen tietokoneella tai mobiililaitteella.

Voit liittyä Zoom-kokoukseen lataamalla sovelluksen tai internet-selaimen kautta. Muistathan aina järjestää tapaamiselle rauhallisen ajan ja tilan. Varaa haastatteluun yksi tunti ja saavu tapaamiseen 15 minuuttia ennen sovittua aikaa. Huolehdi, että tilassa on riittävä valaistus, jotta muut näkevät kasvosi tapaamisen aikana videoyhteyden kautta.

Sovelluksen lataaminen omalle tietokoneelle tai mobiililaitteelle

1. Lataa Zoom-verkkotyökalu hyvissä ajoin ennen tapaamista ja tutustu siihen etukäteen. Zoomin voi ladata tietokoneelle tai mobiililaitteelle osoitteesta https://zoom.us/download.

2. Asennettaessa lue Zoom-sovelluksen ehdot ja hyväksy ne – näin tiedät mitä kaikkia toimintoja Zoom laitteessasi käyttää.


Tapaamiseen liittyminen sovelluksella

1. Tapaamisen järjestäjä lähettää kutsulinkin sähköpostitse (“Join meeting”-otsikon alla), klikkaamalla linkkiä pääset mukaan tapaamiseen.

2. Mikäli et pääse liittymään tapaamiseen linkin kautta, voit liittyä siihen myös oman Zoom-sovelluksesi kautta. Avaa Zoom, valitse “Join meeting” ja syötä pyydettäessä  sähköpostissa saamasi koodit (meeting ID ja password). 

3. Liittyessäsi Zoom-tapaamiseen anna oikea nimesi, etu- ja sukunimi, sille varattuun kenttään (“Please enter your name”).

4. Ota liittyessäsi käyttöön videokuva ja äänet (hyväksy ja valitse kohdat “Join with video?”, “Call using Internet Audio?” ja “Call via Device Audio?”).

5. Anna yhteyden latautua rauhassa, kun liityt tapaamiseen – tähän saattaa mennä jonkin verran aikaa.


Tapaamiseen liittyminen internet-selaimella

1. Jos et halua ladata sovellusta, voit myös liittyä kokoukseen internet-selaimella. Parhaiten tämä onnistuu Google Chromella ja Mozilla Firefoxilla. Mikäli sinulla ei ole näitä sovelluksia käytössäsi, lataathan ne ennen tapaamista Google Chromen tai Mozilla Firefoxin sivuilta.

2. Mene osoitteeseen https://zoom.us/ ja klikkaa kohtaa “Join a meeting” -kohtaa. Syötä sähköpostissa saamasi koodit (meeting ID ja password) niille varattuihin kenttiin.

3. Valitse seuraavaksi “Join from your browser”-kohta (tämä lukee ruudun alareunassa pienillä sinisillä kirjaimilla). Hyväksy liittyminen (“I Agree”). 

4. Liittyessäsi Zoom-tapaamiseen anna oikea nimesi, etu- ja sukunimi, sille varattuun kenttään (“Your name”). 

5. Lue ja hyväksy Zoomin käyttöehdot ja tietosuojalausunto – näin tiedät mitä kaikkia toimintoja Zoom laitteessasi käyttää ja miten se käsittelee henkilötietojasi.

6. Syötä viimeiseksi voimassa oleva sähköpostiosoitteesi.

7. Ota liittyessäsi käyttöön äänet (valitse kohta “Join Audio by Computer”). Tarvittaessa voit tarkistaa äänilaiteasetukset käyttöjärjestelmästäsi (Windows tai Mac OS).


Tapaamisen tärkeimmät toiminnot

Mikrofonin hiljentäminen. Mikäli sinulla on tilassasi paljon taustamelua, voit laittaa oman mikrofonisi pois päältä tapaamisen aikana “Mute” -toiminnolla. Näin annat keskittymisrauhan muille osallistujille. “Unmute”-toiminnolla saat mikrofonin takaisin päälle.

Videokuvan näyttäminen. Mikäli haluat välillä sulkea videokuvan tapaamisesta etteivät keskustelun muut jäsenet näe mitä tilassasi tapahtuu, valitse “Stop video” -toiminto. Videokuvan voi sopivalla hetkellä palauttaa toiminnolla “Start video”. Toivomme kuitenkin, että sinulla olisi mahdollisuus pitää videotoimintoa yllä koko haastattelun ajan.

Apua Zoomin käyttöön tietokoneella ja mobiilissa löydät osoitteesta https://support.zoom.us/hc/en-us (ohjeet ovat englanniksi).