Energiatason säätely

Kun elämässä on kuormaa keho reagoi menemällä yli-tai alivireyteen. Itse reagoin ylivireydellä. Sydämeni syke nousee, mieli harhailee, häärään, unohtelen asioita, multitaskaan, mieli menee kierroksille. Kehossa tuntuu ahdistusta ja se on levoton. En ole linjassa itseni kanssa.

Ylivireydessä on aktiivisena sympaattinen hermostomme. Kehossamme on stressitila. Taistele ja pakene! Valmistaudu! Pidä suojaukset ylhäällä! Ole valppaana!

Kun keho ylivirittyy, on silloin hermostolle annettava rauhoittavia signaaleja. EFT-taputtelu on yksi, jota käytän itse todella paljon. Lisäksi mökki, luonto, sauna ja kuuman kylmän yhdistelmät rauhoittavat kehoani ja mieltäni.

Ylivireää hermostoa voi rauhoittaa monella tavalla. Läheisyys, ihokontakti, tyynnyttely, hyräily. Luonnossa oleilu. Hengitykseen keskittyminen ja erityisesti rauhallinen uloshengitys. Orgasmi ja seksi rauhoittavat ja tyynnyttävät parhaimmillaan myös.

Vietin kaksi päivää mökillä hermostoa rauhoitellen ja nyt on hyvä.

Miten sinun kehosi reagoi stressissä ja miten rauhoitat tai virität kehosi?

 

Ihminen tavattavissa -terapiakoulutusopiskelija, seksuaaliterapeutti, uusperheneuvoja Pauliina Flang
www.pauliinaflang.fi

 

 

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.
Viimeisimmät:

Terve­tuloa terapeut­tiselle vastaan­otolle!

Apua voi hakea esimerkiksi ihmissuhde- ja parisuhdeongelmiin, työuupumuksesta toipumiseen, vanhemmuuteen, tunne-elämän haasteisiin tai oman elämän suunnan tarkistamiseen.