Ihmisyydessä tapahtuva rakkaus

Pohdiskelen elämää, tässä palasia pohdinnasta.

Kunnioituksesta:

Mitä kunnioitus minulle merkitsee?

Ennenkaikkea toisen vapauden kunnioittamista. Haluan kunnioittaa toisen vapautta olla sitä mitä on. Vapautta toteuttaa itseään ja elää elämäänsä hyväksi katsomallaan tavalla. Kunnioitus on sitä, etten yritä vaikuttaa siihen, mikä sinun mielestäsi on sinulle parasta juuri nyt. Vaikka läheisyyden halu ja kaipaus välillä puuttuvatkin peliin ja haluaisivat omistaa sinut tai ohjata sinua tiettyyn suuntaan, kunnioitus on niitäkin suurempi. Turvan luominen ei saa rajoittaa vapautta. Voin luoda sinulle turvaa vain, jotta saat siitä voimaa ja uskallat elää vapaasti haluamallasi tavalla. Muuten yrittäisin kahlita sinua, en siis kunnioittaisi vapauttasi.

Kunnioitus on siis toisen rajojen ja tarpeiden hyväksymistä. Vaikka kaipaisin läheisyyttäsi, mutta sinä tarvitset aikaa olla yksin, kunnioitus minussa, ei vaadi saada olla silloin lähelläsi. Toki ilmaisen silloin kaipaavani läheisyyttäsi, se on myös kunnioitusta, itseäni kohtaan.

Minä kunnioitan sinua.

Toivon että myös sinä kunnioitat minua.

Rakkaudesta:

Rakkaus on valtavan kokoinen asia, johon itse sanalla vain viitataan. Minusta se on jonkinlaista ”jumala energiaa” joka on ja joka virtaa kauttamme. Rakkautta voi kokea monella tasolla.

Sielutason rakkaus on syvää, näkevää ja kaiken hyväksyvää. Näen itseni sinussa, syvimmällä ja pohjimmaisella tasolla. Olen sinä ja sinä olet minä, vaikka olemmekin erilliset ja meillä on omat tahtomme ja tarpeemme. Olemme itse rakkaus, pohjimmiltamme. Vaikka pinnallamme välillä kuohuaa, niin syvimmiltämme olemme aina turvassa ja rauhassa. Tämän rauhan ja turvan kanssa voimme jokainen päästä kosketukseen. Sieltä käsin koettuna rakkaus saa uuden, isomman merkityksen, joka on koko elämä.

Ihmisyydessäkin voimme ja kaipaamme kokea rakkautta. Kun toista kunnioittaen saamme kokea läheisyyttä ja turvaa, saamme levätä rakkaudessa. Hellyys, kosketus, hyväily, kauniit sanat ja halu pitää toista hyvänä ovat ihmisyydessä tapahtuvan rakkauden ilmentymiä. Kaipaamme kaikki myös tällaista turvasatamaa.

Kun nämä kaksi tasoa ovat kokemuksena saman aikaisesti, on rakkaus syvää, hyväksyvää, eheyttävää ja ihmeellistä. Kuvittelisin, että se on täyteyden kokemus, jota me kaikki ihmisyydessä syvimmiltämme kaipaamme saada kokea. Minä itse ainankin

Kaikilla tasoilla tapahtuva rakkauden jumalenergian virtaaminen on parantavaa ja voimaannuttavaa. Jakakamme siis sitä, sillä meille on annettu vapaus tehdä niin.

Ihminen tavattavissa -kasvuohjelmamme opiskelija Tomi Hakkarainen
 

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Terve­tuloa terapeut­tiselle vastaan­otolle!

Apua voi hakea esimerkiksi ihmissuhde- ja parisuhdeongelmiin, työuupumuksesta toipumiseen, vanhemmuuteen, tunne-elämän haasteisiin tai oman elämän suunnan tarkistamiseen.