Iloa omasta onnestasi?

Myötäilo, oletko kokenut? Saanut kohdata sellaista vilpitöntä iloa omasta onnestasi, ilostasi, saavutuksestasi, saamastasi tunnustuksesta tai muusta mukavasta jutusta? Sellaista vastaanottavaista asennetta, joka viestii aitoa kiinnostusta ja kannustusta ja joka kutsuu jakamaan vapaasti myös hyviä uutisia. Ilman pessimismiä, epäilyä, ylikriittisyyttä, vähättelyä, kateutta tai ”se on nyt joltain pois” -asennetta. Sellaista kohtitulemista, että saat havahtua siihen miten jaettu ilo onkin moninkertainen ilo. 

Sellainen myötäilon kokeminen on jotain uskomattoman suurta! Se on ehkä vielä suurempaa kuin myötätunto. Ainakin se ansaitsee tulla nostetuksi esiin ja annetuksi tunnustusta. 

Vaikka oma onni ei olekaan riippuvainen toisten suomasta myötäilosta, voi se parhaimmillaan koitua ja yhä kasvaa samalla montaa muutakin koskettavaksi onneksi voidessaan tulla yhdessä jaetuksi sekin – että silloin kun kuuluu hyvää, saa oikeasti kuulua hyvää ja kertoa siitä vähättelemättä tai häpeämättä. Ilman leimaantumista itsekkääksi, tyrkyksi, onnenonkijaksi, hannuhanheksi, hyväkkääksi tai helppohansunonkunootsitätaitätä-tyypiksi.

Myötäilo on mahdollista silloin, kun maailma ei näyttäydy mustavalkoisena. Kun asiat eivät ole joko-tai vaan voivatkin olla sekä-että. Silloin elämä ei näyttäydykään pelkkänä sinä, vaan voi myös olla tätä, aaltoliikettä siis, mitä se joka tapauksessa on.

❤️-Kiitos siis kaikki myötäiloon kykenevät ihmiset – teidän ansiosta maailmassa on paljon kukkivaa hyvinvointia, elävää armollisuutta, heräilevää kasvua ja kuplivaa läheisyyttä. Ja vaikka mitä! 

P.s. Tällä ei ole sitten mitään tekemistä tyhjäksi jättävän, yksipuolisen positiivisen psykologian kanssa, jossa pahan olemassaolo torjutaan yksipuolisesti hyvään huomiota kiinnittämällä. Se kun on taas sitä mustavalkoisuutta. Ja saattaa jopa ruokkia myötäilon kyvyttömyyttä, koska saattaa toimia katkeruuden varastoijana. Katkerana on aika vaikeaa iloita toisen puolesta.

Ihminen tavattavissa -terapeuttiharjoittelija Marjo Juutilainen, Hämeenlinna
Ajanvarauksen puh. 050 3486778

 

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.
Viimeisimmät:

Terve­tuloa terapeut­tiselle vastaan­otolle!

Apua voi hakea esimerkiksi ihmissuhde- ja parisuhdeongelmiin, työuupumuksesta toipumiseen, vanhemmuuteen, tunne-elämän haasteisiin tai oman elämän suunnan tarkistamiseen.