Kolminkertainen terapeutti

Noin viikko sitten sain vahvistuksen sille, että lopputyöni on hyväksytty ja kaikki tarvittavat muut tehtävät, asiakasterapiaharjoittelu sekä oma terapia, on hyväksyttävästi suoritettu.

Aloitin Ihminen tavattavissa- matkani lokakuussa 2019 eli 4,5 vuotta sitten. Hakemuksessani kirjoitin: ”Olen kokenut elämäni suurimman menetyksen kun tyttäreni kuoli käsivarsilleni. Tämä kokemus on saanut minut pysähtymään pelkojeni äärelle ja pohtimaan kuka minä olen nyt ja millaiseksi haluan elämäni tulevaisuudessa muodostuvan. Olen oppinut, että on tärkeää rakastaa vaikka menetyskin on mahdollista. Olen ymmärtänyt ettei rakkaus pääty kuolemaan.

Lupa elää

Olen herännyt kysymykseen, onko minulla lupa elää vaikka tyttäreni on kuollut. Autan työssäni muita ihmisiä ja ihmisyys itsessään on intohimoni. Tiedän, että tutkimalla itseäni voin auttaa myös muita tutkimaan itseään ja löytämään itsestään vahvuuksia. Näiden kautta voin olla tukemassa asiakkaitani elämään elämää tasapainoisemmin. Haluan oppia lisää itsestäni ja mahdollisesti tämä koulutus olisi se, jota kautta voisin sukeltaa vielä syvemmälle omiin kasvupisteisiini ja ammentaa sieltä uutta.

Tulen olemaan ihminen, joka on ammentanut paljon kokemastaan elämästä. Näiden kokemuksien, tunteiden läpielämisen ja itsestäni oppimisen kautta, olen tasapainoisempi ihminen, joka uskaltaa rakastaa ja tulla rakastetuksi. Samalla kun itse olen itseni, niin voin auttaa muitakin löytämään itsensä ja ilon, rakkauden ja voiman elämäänsä.

Voin tehdä elämässäni kaikkea mistä unelmoin ja yhtä hyvin voin olla tekemättä yhtään mitään. Nauttia elämän kauneudesta juuri sellaisena kuin se jokaisessa hetkessä on.

Olen mennyt koulutuksen tukemana kohti pelkojani, häpeääni, syyllisyyttäni sekä vihaani. Olen mennyt kohti kehoani, josta traumatisoitumisen kautta tuli minulle vieras ja pelottava.

Sain ympärilleni kanssakulkijoita, jotka opettivat minulle paljon turvasta, luottamuksesta, peilauksesta, lempeydestä ja rakkaudesta. Olen heille kaikille hyvin kiitollinen.

Minä kolminkertainen terapeutti olen ennen kaikkea ihminen. Olen paljon kokenut, paljon tuntenut ja itseäni nöyrästi kohdannut. En ole valmis ihmisenä ehkä päinvastoin enemmän alussa itseni kanssa kuin koskaan.

Silti minussa orastavasti elää kirjoittamani sanat koulutukseni alussa:

”Tulen olemaan ihminen, joka uskaltaa luottaa elämään pelkäämättä tulevia kauheuksia. Pelkäämättä menetyksiä. Pelkäämättä elää. ”

Pauliina Flang, Ihminen tavattavissa -terapeutti ITT®
www.pauliinaflang.fi

Uudet syksyn koulutusryhmät on nyt julkaistu – hae mukaan kasvuohjelmaan ja lähde elämäsi matkalle!

Terve­tuloa terapeut­tiselle vastaan­otolle!

Apua voi hakea esimerkiksi ihmissuhde- ja parisuhdeongelmiin, työuupumuksesta toipumiseen, vanhemmuuteen, tunne-elämän haasteisiin tai oman elämän suunnan tarkistamiseen.