Matka jatkuu. Elämä jatkuu.

Perjantaina sain käteeni todistuksen nelivuotisesta Ihminen tavattavissa-terapeutti ITT® koulutuksesta.

Viimeiset lähipäivät olivat osaltani kaksi vuotta sitten, mutta lopputyöhön tarttuminen oli hankalaa. Prosessi sekin. Keväällä innostuin kirjoittamisesta ja sain työni valmiiksi pari tuntia ennen määräaikaa.

Minulle tämä aika on ollut syväsukellus itseeni. Rehellistä katsomista sisimpääni, sukupolviketjussa kulkeviin tunnetaakkoihin, erityisesti häpeään. Niistä johtuvien omien selviytymisstrategioiden tunnistamista ja tunteiden läpielämistä. Omien juurien löytämistä, itseni kaikkien puolien hyväksymistä ja rakkauden tavoittamista itsestäni. Matkaa kohti ydintä, aitoa itseäni. Ei siis suorittamista ja saavuttamista, vaan enemmänkin luopumista.

Kivuttomasti se ei todellakaan ole tapahtunut! Kuten ei mikään muutos. Hyvin usein on olo ollut hyvin tuskainen ja raastava, kun jouduin (sain) kohtaamaan itsessäni syvällä olevaa kipua, jota monin eri tavoin olin elämäni aikana välttänyt kohtaamasta. Tiedostamatta.

Kun en enää paennut kipua – tunteitani, vaan suostuin kohtaamaan ne, tietoisuus itsestäni ja mielen rakenteista ion kasvanut ja tänä päivänä voin kiittää kaikista kokemistani asioista.

Luottamus elämään ja johdatukseen on vahvistunut, pystyn elämään läsnäolevasti turvassa tässä hetkessä itselleni ja muille.

Elämä on elämää ja haastaa jatkuvasti. Koskaan ei ole ”valmis” vaan aina on mahdollisuus kasvaa henkisesti. Saman aikaisesti on valmis joka hetki, riittävä sellaisena kuin on.

Sekä sain uuden ammatin, jossa voin auttaa muita hyödyntäen oppimaani tietoa sekä ennen kaikkea omia kokemuksiani.

Minulle me ihmiset olemme tasavertaisiia. Etsimme kukin tavallamme rakkautta ja hyväksyntää ulkopuoleltamme, kunnes elämä kutsuu matkalle kohti sisimpäämme.

Ihminen tavattavissa -terapeutti ITT® Henna Lahti

Terve­tuloa terapeut­tiselle vastaan­otolle!

Apua voi hakea esimerkiksi ihmissuhde- ja parisuhdeongelmiin, työuupumuksesta toipumiseen, vanhemmuuteen, tunne-elämän haasteisiin tai oman elämän suunnan tarkistamiseen.