Miten luottamus syntyy?

Näkyväksi tuleminen? Mitä se tarkoittaa ja edellyttää? Minulle se tarkoittaa sitä, että uskaltaa tulla tässä ja nyt, kyseisessä hetkessä näkyväksi. Ilmaista omia sisäisiä tunteita ja tarpeita sekä ajatuksia. Olla täysin totta, vaikka hävettäisi.

Toki voidaan tehdä mielin määrin harjoitteita, joissa avataan omaa historiaa ja tullaan siten näkyväksi. Mutta minulle sitäkin olennaisempaa on olla näkyvä online. Ja se onkin tosi vaativaa.

Juuri nyt pohdin, että tämän hetken hyvinvoinnin kannalta on kaikista arvokkainta, että olisi tila ja lupa ilmaista juuri sitä, mitä nyt minussa herää. Vain siten opin tarkkailemaan reaaliajassa omaa toimintaani. Vain siten opin tiedostamaan, että mitä kehoni haluaa viestiä? Mitä tunteeni haluavat kertoa? Mikä on todellinen tarpeeni niiden takana. Vain siten on mahdollista muuttaa omia haitallisia toimintamalleja paremmin minua palveleviksi.

Havaitsen, että minulla on voimakas tarve voida luottaa, että ryhmä, jossa olen on jokaista kunnioittava ja arvostava. Miten se tunne syntyy? Avainasemassa näkisin olevan erityisen sensitiiviset kouluttajat. Heidän ammattitaitonsa rakentaa ryhmää arvostava yhteenkuuluvuuden henki.

Mitä se edellyttää kouluttajalta, ja toki jokaiselta ryhmäläiseltä? Uskallusta olla totta, kantaa vastuunsa. Uskaltaa kokea kipua ja myöntää se. Hyväksyä. Kukaan ei ole kenkään yläpuolella. Kaikki ovat toistensa rinnalla omina arvokkaina itsenänsä. Jos tämmöinen tunnelma ei ole aistittavissa, niin minussa herää turvattomuus. Pelko.

Ihminen tavattavissa -kasvuohjelmamme opiskelija Miia Oino

 

 

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.
Viimeisimmät:

Terve­tuloa terapeut­tiselle vastaan­otolle!

Apua voi hakea esimerkiksi ihmissuhde- ja parisuhdeongelmiin, työuupumuksesta toipumiseen, vanhemmuuteen, tunne-elämän haasteisiin tai oman elämän suunnan tarkistamiseen.