Oivalluksesta onnelliseksi

Onnellisuus on olotila, mihin me kaikki tähtäämme. Onnelliseksi rakkaudessa, ihmissuhteissa, työssä, hyvinvoinnissa… kaikessa. Mistä tämä onnellisuus saa alkunsa? Onko sille olemassa jokin salainen kaava tai kätketty mysteeri? Ja milloin minä tiedän olevani onnellinen?  

Ennen kaikkia määränpäitä, on olemassa sinne johtava polku. Sen polun alkua on vaikea määritellä, jos sellaista onkaan. Elämään ja polulle osuu erilaisia etappeja ja risteyksiä, joissa tehdään pieniä ja joskus isompiakin päätöksiä. Emme voi tietää vielä päätöstä tehdessämme, että johtaako se onnellisuuteen vai johonkin muuhun tunnetilaan. Mutta jollain perusteella, siinä risteyksessä seisoessamme, päätämme kuitenkin jatkaa eteenpäin uudella kurssilla. Mitä silloin päätöstä tehdessämme tapahtuu? 
 

Oivallus – hetki, jolloin faktat, tunteet ja intuitio ovat yhtaikaa läsnä 

Oletteko olleet joskus palaverissa, jossa syntyy jotain ainutlaatuista? Sellaista, joka ei vain ole aikaisempien faktojen märehtimistä uuteen muotoon. Sellaisessa palaverissa, jossa ei vain syytellä ja aliarvioida toisten tekemisiä. Sellaista konkretiaa, missä aavistukset ja vaistot muuttuvat oikeaksi tekemiseksi.  

Kun todellinen oivallus syntyy, niin samalla ihmiset syntyvät uudestaan. He ovat henkisesti ja fyysisesti paikalla tuntemassa yhteisen innostuksen energiaa. He löytävät juuri siihen hetkeen ja tekemiseen oikeat ensiaskeleet. Ne tärkeimmät, jotka johtavat toiseen, kolmanteen ja lopulta siihen, kun asiat alkavat näyttää paremmilta. Ihmisten kasvoilta pystyy ilman excel-taulukoitakin näkemään, että nyt menee hyvin. Me kaikki yhdessä, tämän yhteisön parhaat tyypit, olemme onnistuneet. Olemme oivaltaneet sen meissä, itsessämme.
  

Onko aikaa oivaltaa? 

Jos käytämme aikamme yksinomaan suorittamiseen, emme ehdi oivaltamaan. Oivallus ei synny yksin ja kesken juoksun. Se syntyy pysähtymällä tähän hetkeen ja tämän hetken tarpeisiin. Intuitio on staattinen voima, joka ei tartu liikkeessä. Karttaa ei ehdi katsoa, jos vauhti on liian kovaa. Ja silloin polun päästä ei löydy sitä, mitä toivotaan löytyvän… onnellisuutta.  

Mitä on onnellisuus? Se on tila, jossa ollaan tyytyväisiä siihen, mitä on juuri nyt. Elämä ei ole koskaan valmis, mutta onnellisuus voi olla. Se vaatii vain hyväksymään sen, mikä on nyt. Näkemään sen mitä minulla on eikä keskittymään siihen, mitä ei ole. Kun fokus on nykyisyydessä, niin silloin voi ponnistaa seuraavan askeleen omalla polullaan. Huomenna on tilaisuus olla uudestaan onnellinen. Ei välttämättä enempää tai vähempää, mutta todennäköisesti eri tavalla kuin tänään. Kun olet onnellinen nyt, niin oivallat sen, mitä pitää tehdä seuraavaksi.

 

Ihminen tavattavissa -terapeutti, johtajan paras kaveri Jari Hellstén

 

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Terve­tuloa terapeut­tiselle vastaan­otolle!

Apua voi hakea esimerkiksi ihmissuhde- ja parisuhdeongelmiin, työuupumuksesta toipumiseen, vanhemmuuteen, tunne-elämän haasteisiin tai oman elämän suunnan tarkistamiseen.