Osia minusta

Oletko sinä tietoinen itsestäsi olevista monista kerroksista?

Aloitin tänä vuonna Ihminen tavattavissa-terapeuttikoulutuksessa. Vaikka toimin jo terapeuttina, en aloittanut siksi että saisin uuden tittelin vaan siksi, että olisin enemmän minä, olisin enemmän totta tilanteessa kuin tilanteessa, löytäisin itsestäni enemmän kerroksia.

Ajattelen tutkivani itseäni, koska haluan yhä enemmän elää arvojeni mukaan ja itseni näköistä elämää. Tutkin itseäni, koska tahdon työssäni kohdata erilaisia ihmisiä ilman, että asenteeni, menneisyyteni, haavani, varjoni hyppivät esteeksi asiakkaani rinnalla kulkemisessa. Tutkin itseäni, jotta ymmärrän itseäni, mutta myös ihmisyyttä ja sitä kautta myös muita ihmisiä.

Tajuntaani räjäytti, kun tarkastelimme koulutuksessamme minuutemme eri osia. Miten monta osapersoonaa itsestäni löytyikään ja miten mahtavaa oli tulla tietoiseksi niiden hyvistä ominaisuuksista. Kouluttajamme Chris-Marie Törnroos kuvaa osapersoonia kuin kuorona, orkesterina. Orkesterissa, minussa on monia soittajia. Tunnenko soittajani, soittavatko he silloin kuin kuuluukin?

Minä itse on kuin kapellimestari, joka tietää mikä on sävellys, jota elämässäni kuuluu soittaa. Hän tietää ja tuntee jokaisen soittajan vahvuudet ja antaa heille estradin käyttöön silloin kun on juuri oikea hetki.

Kuinka paljon meidän ihmisten estradeilla mekastavat sellaiset osapersoonat, joiden paikka ei olisi juuri siinä hetkessä? Tiedämmekö kuka soittaja voisi ottaa enemmän tilaa?

Kun meissä on paljon tiedostamattomia alueita, räiskyvät ne hallitsemattomasti ennenkaikkea ympärillämme olevien ihmisten silmille. Itsensä tutkiminen on sitä, että ymmärrämme itseämme, mutta myös otamme vastuun siitä ettei varjomme kaappaa meitä ja tuhoa ihmissuhteitamme. Voiko itsetuntemus olla jokaisen kansalaisvastuu?

Minkä varjon sinä olet itsessäsi kohdannut?

Seksulliterapeutti, kirjailija Pauliina Flang
www.pauliinaflang.fi

 

 

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.
Viimeisimmät:

Terve­tuloa terapeut­tiselle vastaan­otolle!

Apua voi hakea esimerkiksi ihmissuhde- ja parisuhdeongelmiin, työuupumuksesta toipumiseen, vanhemmuuteen, tunne-elämän haasteisiin tai oman elämän suunnan tarkistamiseen.