Rakastan sitä mitä teen

Olen Tuulia, olen työnarkomaani. Herätessäni suunnittelen usein tekeväni töitä tunnin. Aloitan, ja neljä tuntia myöhemmin huomaan edelleen olevani töiden ääressä enkä ole syönyt edes aamupalaa. Toisinaan päätän pitää vapaapäivän ja vastata vain yhteen tai kahteen viestiin. Kolme tuntia myöhemmin saan itseni kiinni vastaamasta kahteenkymmeneen viestiin, samalla kun kirjoittelen ja luen viestejä eri facebook-ryhmissä.

Kun saan pyynnön yksilötyöhön vapaapäivänäni, ajattelen usein, ettei yksi sessio ole kovin paljon työtä ja vastaan ”onnistuu”. Autanhan kuitenkin ihmisiä! Samalla jätän huomioimatta sen ajan, joka kuluu vastaanottohuoneelle siirtymiseen, sinne asettumiseen, itse sessioon, paikkojen lukitsemiseen ja kotiin paluuseen. Helposti 3 tuntia niin sanotusta vapaapäivästäni on hävinnyt.

Viime vuonna pidin seitsemän työpajaa kahdeksan viikon aikana, erilaisia iltaryhmiä ja yksityissessioita niiden päälle. Olin innoissani. Minut oli kutsuttu uusiin kaupunkeihin pitämään kursseja ja minulla oli kuitenkin yksi vapaa viikonloppukin. Joten miksi ei? Rakastan sitä mitä teen. Tämän putken päätteeksi olin alakuloinen ja heräilin tunteja ennen herätyskelloani väsyneenä ja minun oli vaikea nukahtaa uudelleen.

Jotkut näkevät hyvänä sen, että ihmiset tekevät paljon töitä ja moni pitää ahkeraa työntekoa hyveenä. Olen heidän kanssaan samaa mieltä. Ja eri mieltä silloin, kun työn tekemisestä tulee pakkomielteistä ja olemme väsyneitä ja kiukkuisia.

Olen työnarkomaanin tytär ja työnarkomaanin sisko, alkoholistin lapsenlapsi ja läheisriippuvaisen tytär. Uskon, että siirrämme riippuvuuksiamme sukupolvelta toiselle. Minä haluan päättää sukupolvien ketjun tähän. Enkä koe sitä helppona.

Jos asia kiinnostaa lisää, suosittelen teemaan liittyvää Craig Nakkenin kirjaa Minä ja Riippuvuus.
(kirjan voit tilata tästä linkistä: https://www.adlibris.com/fi/kirja/mina-ja-riippuvuus-9789525182347)

Onko sinulla jokin riippuvuus? Kuinka tunnistat pakkomielteisen käyttäytymisen itsessäsi? Mitä tukea sinulla on riippuuutesi käsittelyyn?
 

Ihminen tavattavissa -terapeutti, Radikaali rehellisyys -kouluttaja Tuulia Syvänen

 

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.
Viimeisimmät:

Terve­tuloa terapeut­tiselle vastaan­otolle!

Apua voi hakea esimerkiksi ihmissuhde- ja parisuhdeongelmiin, työuupumuksesta toipumiseen, vanhemmuuteen, tunne-elämän haasteisiin tai oman elämän suunnan tarkistamiseen.