Uimamaisterista valtiotieteiden maisteriin ja terapeutiksi

Perjantai oli minulle merkityksellinen päivä. Valmistuin Ihminen tavattavissa-terapeutiksi maaliskuussa, mutta asia konkretisoitui nyt, kun sain diplomin käteen meidän vuosittaisessa alumnissa Porvoossa.

Vaikka olen elämän varrella hankkinut koulutuksia uimamaisterista valtiotieteiden maisteriin, niin tämä menee omassa arvoasteikossani korkeimmalle sijalle. Tähän tutkintoon ei riittänyt pelkkä teoria ja kirjojen pänttääminen vaikka niitäkin toki tarvittiin paljon. Tämän tutkinnon saavuttamiseksi minun täytyi tehdä matkaa mm. lapsuuden, defenssieni, häpeä- ja pelkopisteideni, vihani, suruni ja varjojeni läpi. Matka oli rankka, mutta tuntuu kyllä konkreettisesti siltä, että olen löytänyt jonkin uuden alun ja nyt on loppuelämä aikaa tutustua, mitäköhän tästä kaikesta alkaa syntymään.

Kiitos kaikille Ihminen tavattavissa verkostolaisille ja ennen kaikkea lähimmälle kanssakulkijalle, vaimolleni Ihminen tavattavissa -terapeutti Ruusa Hentilälle, jonka kanssa teimme myös yhdessä tutkintoon vaaditun lopputyön. Lopputyössämme tutkimme kiintymyssuhdeteorian, skeematerapian ja tunnekeskeisen parisuhdeterapian valossa omaa parisuhdettamme – välillä dialogi-muodossa ja sitten aina teorian valossa reflektoiden, mitä meille oikein tapahtui. Mm. miten ja miksi lapsuutemme ovat vaikuttaneet meidän elämämme kumppanin valintaan, miten kriisiydyimme ja miten lähdimme hakemaan uutta tapaa liittyä ja löytää kestävämpää rakkautta transsimaisen alkuhuuman tilalle. Tämä lopputyö todellakin kruunasi tämän matkan. 

Nyt on juhlan paikka.

Ihminen tavattavissa -terapeutti Aku Hentilä, Helsinki

Ajanvaraukset Aku ja Ruusa Hentilän vastaanotoille:
Aku puh. 050 5844099
Ruusa puh. 044 070 4448

Oheisella videolla Ruusa ja Aku keskustelevat kokemuksestaan koulutuksessamme ja koulutuksen merkityksestä parisuhteelle.

 

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Terve­tuloa terapeut­tiselle vastaan­otolle!

Apua voi hakea esimerkiksi ihmissuhde- ja parisuhdeongelmiin, työuupumuksesta toipumiseen, vanhemmuuteen, tunne-elämän haasteisiin tai oman elämän suunnan tarkistamiseen.