Uskallatko ottaa vastaan rakkautta?

Mitä sinä toivot? 

Ennen joulua autoradioni soitti Juha Tapion laulamana ”en etsi valtaa loistoa, en kaipaa kultaakaan. Mä pyydän taivaan valoa ja rauhaa päälle maan. Se joulu suo, mi onnen tuo ja mielet nostaa Luojan luo!…” Jäin pohtimaan sanoja. Kenelle pyyntö on kohdistettu? Mikä on taivaan valo? Mielet nostaa luojan luo? Onko aihe sinulle tuttu? …..

Olen huomannut vuosien varrella, että elämääni on sisältynyt ulkoapäin määriteltyjä uskomuksia, joita voisi sanoa kollektiivisiksi harhoiksi. No elämässä niin monet tahot haluavat ”lahkoon” jäseniä, kuten trendit, muoti, sosiaalinen media, uskonnot ym. Kun mietin hetken kuulemaani laulua, huomasin ajattelevani eri tavalla, kuin aikaisemmin. Siis ajattelin itse. 

Mitä minä pyydän? Rohkenen pyytää totuutta, voimia olla itseni, rakkautta ja viisautta. Näitä voimakkaita asioita, jotka syrjäyttävät myrkyllisen häpeän, haitallisen pelon, valheen ja tiedostamattomuuden. 

Toimittaja pyysi kuuntelijoita soittamaan ja kertomaan mitä parasta sinulle on tapahtunut vuoden aikana. Tein naisystävälleni tämän kysymyksen. Hän vastasi, että ”sinä”… On niin vaikea ottaa vastaan itseensä kohdistuvaa arvostusta. Se lämmittää sydäntäni tänä päivänä. 

”En etsi valtaa loistoa….” Olen kiitollinen siitä, että minulla on rakastava kumppani vierelläni, rakkaat lapset ja te rakkaat ystävät, jotka rakastatte minua juuri sellainen kuin olen. Se on se taivaan valo (rakkaus) ja rauha (antaa olla) päällä maan. Toivon niin, että kaikilla ihmisillä on yksi rakastava ihminen, joka rakastaa. Luulen, että sinun ja minun rakkaus ulottuu lähimmäisiin, mutta kapasiteetti ei riitä sitä kertomaan kaikille niille, joiden haluaisi sen tuntevan.

Olet siis rakastettu ystävä. Toivon sinulle rakkautta ja voimia olla se ihminen, joka oikeasti olet. Anna sielusi äänen kuulua, sillä se kuuluu kuitenkin kuiskauksena sisälläsi. Iloa ja valoa sinulle sinne missä ikinä oletkin.

Ihminen tavattavissa -terapeuttiharjoittelija Janne Korkeakangas, Nurmijärvi
Yhteydenotot puh. 044-777 6777

 

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Terve­tuloa terapeut­tiselle vastaan­otolle!

Apua voi hakea esimerkiksi ihmissuhde- ja parisuhdeongelmiin, työuupumuksesta toipumiseen, vanhemmuuteen, tunne-elämän haasteisiin tai oman elämän suunnan tarkistamiseen.