Hyvällä vai pahalla tahdolla?

Oletko kuullut riisitestistä? Se toteutetaan siten, että kahteen samalla tavalla pestyyn ja puhdistettuun purkkiin laitetaan keitettyä riisiä ja kannet.

Toiselle purkille kohdistetaan pahansuopuutta, arvostelua, haukkumista, kiroilemista ja sen sellaista. Toiselle purkille kohdistetaan kauniita sanoja, arvostusta, empatiaa ja muuta hyväntahtoista.

Mitä tapahtuu?

Purkkiin johon on kohdistettu pahansuopuutta, alkaa yllättävän pian ilmaantua hometta ja kohta se onkin jo sakeanaan hometta. Purkkiin johon on kohdistettu kauniita sanoja, sen sijaan säilyy entisellään. Riisi on kaunista ja säilyy homeettomana.

Miksi tähän olisi syytä kiinnittää vakavasti huomiota?

Tuossa keitetyssä riisissä on vettä. Testissä voi nähdä suoraa kuinka riisiin kohdistetut sanat vaikuttaa. Sanat ja pahansuopuus on energiaa, jotka alkaa vaikuttaa riisiin mädännyttäen sen, riisiin sitoutuneen veden kautta. Vesi värähtelee ja vie energeettisen viestin riisille. Riisistä tulee viestin mukainen.

Meissä ihmisissäkin on vettä. Itseasiassa me koostutaan enimmäkseen vedestä.

Sen lisäksi koko ympäröivä todellisuutemme on suurimmilta osin vettä. Maapallosta suurin osa on vettä. Sanoilla ja etenkin niiden taustalla olevalla hyvällä tai pahalla tahdolla, on aivan todellinen ja valtavan suuri vaikutus.

Sanat ja intentiot saa meidät, ympäristömme ja lopulta koko maapallon joko ’homehtumaan’, surkastumaan tai kukoistamaan.

Haluatko surkastuttaa vai kukoistuttaa?

Jos tapanasi on arvostella, mitätöidä, haukkua ja olla muuten pahansuopa, oletko koskaan pysähtynyt aivan oikeasti ja syvällisesti pohtimaan että miksi olet sellainen? Miksi teet sellaista? Onko oma olosi niin paha, että haluat vetää muitakin ihmisiä pahaan oloosi, ettei tarvitse sitä yksin kestää?

Se paha mitä ihminen kohdistaa muihin, kohdistuu myös ihmiseen itseensä.

Haluatko tuhota ja surkastuttaa itsesi ja oman elinympäristösi? Vai haluatko mielummin kohdistaa itseesi sekä ympäristöösi kaikkea kaunista, elävöittävää, arvostusta, kunnioitusta ja muuta hyväntahtoista?

Valinta ja vastuu on jokaisen henkilökohtainen. Jokaisen oma päätös. Jokaisen oma tahtotila.

Mitä sinä valitset?

Tommy Hellsten -instituutin opiskelija Soili Sipilä

Terve­tuloa terapeut­tiselle vastaan­otolle!

Apua voi hakea esimerkiksi ihmissuhde- ja parisuhdeongelmiin, työuupumuksesta toipumiseen, vanhemmuuteen, tunne-elämän haasteisiin tai oman elämän suunnan tarkistamiseen.