Minä tiedän nyt!

Vielä seitsemän vuotta sitten se olin minä, joka ei tarvinnut terapiaa, sillä minulla oli kaikki hyvin. Mitä nyt masennusten takia kävin terapeutilla, mutta purin huonoa oloani, sitähän se oli. Hain apua asioihin, joita en osannut ratkaista itse. Mielestäni muut tarvitsivat terapiaa, en minä.

Nyt se naurattaa. Silloin se ei naurattanut.

Eron hetkellä seitsemän vuotta sitten olin ollut jo jonkin aikaa työtön ja masentunut. Olin myös todennut olevani tyhjä kaikenlaisesta rakkaudesta. Taakka tuntui musertavalta kantaa yksin ja hakeuduin mentorille. Vähän siinä päätäni selviteltyäni kävin vielä itsetuntemusryhmän ja lähetin hakemuksen Ihminen tavattavissa koulutukseen. Sisälläni paloi halu oppia auttamaan muita!

Muita. Niin, muita.

Siitä alkoikin neljän vuoden koulutus ja syväsukellus itseen itse koulutuksessa sekä mentorilla käyden. Kaikkinensa se oli kuuden vuoden prosessi, joka huipentui lopputyöhön ja valmistumiseeni toukokuussa 2019. 

Tuntuu siltä, että alkuun suoritin, pakenin enkä nähnyt oikeita asioita. Prosessi kuitenkin eteni omaan tahtiinsa ja lopulta aloin luottaa ihmisiin ympärilläni ja nähdä itseeni. Suurimpia oivalluksia ja oppimista tapahtui vasta koulutuksen loppupuolella ja sen jälkeen. Terapialla oli suuri vaikutus.

Elämme usein elämäämme oivaltamatta, että on olemassa muitakin tapoja ajatella. Tiedämme termit ”ajatella toisin”, ”toimia toisin” ja ”päästää irti”, mutta tiedämmekö mitä ne käytännössä tarkoittavat ja mitä tapahtuu ja miltä tuntuu, kun oikeasti oivaltaa ja esimerkiksi päästää irti?

Minä tiedän nyt.

Lapsuudessa opitut selviytymismallit voivat olla niin itsestäänselvyyksiä ettei niitä vain yksinkertaisesti näe millään. Onneksi elämä tuo tilanteita eteen uudelleen ja uudelleen kunnes niitä on pakko katsoa.

Asiakastyössä asiakkaan kertomat asiat herättävät terapeutissa tunteita tai osuvat terapeutin omiin haavoihin. Jos terapeutti ei ole käsitellyt omia kipupisteitään ja selvitellyt omia selviytymisstrategioitaan, hän lähtee reagoimaan asiakassuhdetta haittaavalla tavalla. Mutta, jos haavat on käynyt huolella läpi, ne eivät asiakastyössä nouse häiritsemään läsnäoloa ja estämään asiakkaan aitoa kohtaamista.

Pidän kovasti psykosynteesin mukaisesta ihmiskuvasta, tavasta kuvata ihmistä ja kytken siihen mielelläni skeemat eli tunnelukot, jotka ovat lapsuudessa häpeän kautta syntyneitä selviytymismalleja.

Tutkin lopputyössäni tahtoa juuri edellä mainittujen teorioiden kautta. Tahto on osa omaa tietoisuutta, sitä, mitä syvimmiltään olemme. Olisin voinut tutkia myöskin aihetta Uhriudesta vastuulliseen aikuisuuteen, koska kipuilin suuresti uhriudessa. Tahtoa ja tietoisuutta tutkimalla ja tietoiseksi tulemalla olen saavuttanut vastuullista aikuisuutta. Osaan tiedostaa uhriuden itsessäni ja laittaa sen sivuun.

Tietoiseksi tulemisen myötä olen myöskin vasta nyt tajunnut sen, että olihan meilläkin virtahepo olohuoneessa!

Tervetuliaispuheessa meille luvattiin, että tämä koulutus muuttaa elämän ja niin se totta vie teki. Tämä matka oli huikea, kiitos Tommy, Mathias, Irene, Carita ❤️, Chris-Marie, Melita, Leena, Heikki ja Kirsi, Päivi, Päivi, Sirpa, Tiina, Taina, Taru ja moni muu sekä kaikki kanssakulkijat ❤️

Ja matka jatkuu! Prosessi jatkuu!

Ihminen tavattavissa -terapeutti Anne Volmari
Otan vastaan asiakkaita Järvenpäässä, Tuusulassa ja Helsingissä. Ajanvarauksen puh. 0400 772507.

 

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Terve­tuloa terapeut­tiselle vastaan­otolle!

Apua voi hakea esimerkiksi ihmissuhde- ja parisuhdeongelmiin, työuupumuksesta toipumiseen, vanhemmuuteen, tunne-elämän haasteisiin tai oman elämän suunnan tarkistamiseen.