Ei ollut todistuksia tai ruusuja, mutta paljon enemmän

Tänään päättyi ensimmäinen kausi Ihminen tavattavissa – kasvuryhmän kanssa. Onpa ollut melkoinen matka, monine tunteineen, tarinoineen, oivalluksineen. 

On ollut työlästä, on ollut vaikeaa, on tullut käytyä monenmoisissa vaikeissakin tunteissa mm vihassa, häpeässä, yksinäisyydessä, mutta myös ilossa, levollisuudessa, luottamuksessa ym. Kaikissa näissä hienointa on ollut se, että niissä tilanteissa on voinut olla avoin 15 muun aluksi ihan vieraan ihmisen kanssa ja on saanut tulla kohdatuksi ja hyväksytyksi omana itsenään ihan kokonaisuutena. 

Ei sitä arvoa voi rahassa mitata.

Kun ensimmäistä kertaa syksyllä kokoonnuimme, oli jännittävää mihin sitä olikaan ryhtymässä ja keiden kanssa.

Jännä kuitenkin, että jo ensimmäisenä viikonloppuna sunnuntaina siinä ringissä istuessamme ja Tommy Hellstenin luentoa kuunnellen tuli syvä kiitollisuuden tunne ja tunne, että juuri tässä on nyt hyvä olla ja juuri tässä porukassa. Ihan kyyneleetkin pukkasivat silmäkulmiin. Oli yllättävää huomata miten nopeasti yhteys ja luottamus toisiin syntyi.

Tänään kun istuimme lopuksi siinä ringissä, alkoi kehossani värisemään joku syvästi ja taas ne kyyneleetkin pyrkivät silmiin. Syvä veljeydellinen ja sisarellinen tunne, kuin uudenlainen perhe tai heimo olisi syntynyt.

Myös tärkeä turvaverkko raskaissa elämäntilanteissa.

Huikeita kohtaamisia juuri tänään; jokaisessa niissä oli hyvä olla. Jotain niin arvokasta. Kaikki palautteetkin niin rohkaisevia ja yhtenäisiä, että pakko kai itsekin uskoa…

Tätä suosittelisi kyllä kaikille.

Eva HaapalaIhminen tavattavissa -kasvuohjelman ensimmäisen vuoden opiskelija

Uudet syksyn koulutusryhmät on nyt julkaistu – hae mukaan kasvuohjelmaan ja lähde elämäsi matkalle!

Terve­tuloa terapeut­tiselle vastaan­otolle!

Apua voi hakea esimerkiksi ihmissuhde- ja parisuhdeongelmiin, työuupumuksesta toipumiseen, vanhemmuuteen, tunne-elämän haasteisiin tai oman elämän suunnan tarkistamiseen.