PIISKURIN, VALVOJAN JA TUOMARIN UUDET TOIMENKUVAT

Henkisen hyvinvoinnin ja onnen esteenä ei ole se, että ihminen ei ole tarpeeksi hyvä, nopea, tehokas, mukava, virheetön, aikaansaapa, menestynyt, kaunis, osaava kaikessa ja alati jaksava vaan se, että vaatii itseltään kaikkea tätä. 

”Taas sinä mokasit!”, 
”Tämä sinun syytäsi!”, 
”Olet huono!”, 
”Häpeä!”,
”Idiootti!, 
”Etkö sinä tätäkään osaa kunnolla!”, 
”Olet aivan sekaisin!”, 
”Olet laiska luuseri!”, 
”Olet sellainen sähläri!”, 
”Epäonnistut kuitenkin!”, 
”Olet heikompi kuin muut”,
”Olet luovuttaja”,
”Ei sinusta voi kukaan tykätä”,
”Olet rasittava”,
..jne

Jos ajatukset itsestä, ts. sisäinen puhe itseään kohtaan on armotonta ja rajua, ei ihme että ei hymyilytä ja olo ole hyvä. Ihmisen on hyvin hankala koskaan riittää ja kelvata itselleen, jos kuvassa olevat alakerran tyypit on valjastettu vääriin hommiin ja yläkerran tyypit mahdollisesti opetettu alistumaan ja olemaan hiljaa.  

Tasapaino ja hyvä olo syntyy siitä, että nämä kaikki elementit sisällämme toimivat hyvässä yhteistyössä keskenään ja ovat meidän puolellamme eikä meitä vastaan. Ja, että ne ovat sopusoinnussa myös ulkoisen maailmamme kanssa. 

Mutta milloin olla itselleen mitäkin? Mihin kannustaa itseään? Mitä ääntä seurata? Milloin päästää irti? Miten voisi ymmärtää paremmin kaikkea itsessään ja itsensä ulkopuolella tapahtuvaa? Mistä luopua ja mitä itsessään vahvistaa, jotta elämä olisi selkeää, olo olisi hyvä, rauhallinen ja luottavainen? 
 

Ihminen tavattavissa -terapeutti, parisuhdekonsultti Ruusa Hentilä   
www.studiomileikuvitus.com

Ruusan kuvan alta löytyvällä videolla psykosynteesiterapeutti Chris-Marie Hellsten Törnroos ja koulutusjohtajamme Mathias Hellsten keskustelevat identiteettimme ja sisäisten ääntemme synnystä.
 

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Terve­tuloa terapeut­tiselle vastaan­otolle!

Apua voi hakea esimerkiksi ihmissuhde- ja parisuhdeongelmiin, työuupumuksesta toipumiseen, vanhemmuuteen, tunne-elämän haasteisiin tai oman elämän suunnan tarkistamiseen.