Tukala fiilis?

Tunnistanko pelon? Tunnustanko pelkääväni? Uskallanko tai osaanko kulkea sitä kohti? Vai annanko sen lopulta nujertaa minut? Tiedostanko pelkääväni, tunnenko pelon voiman? 

Näitä pohdittiin ääneen tänään hevosten kanssa puuhatessa, hevosten harjaamisen yhteydessä. 

Kun sisäinen fiilis on tukala, eikä oikein osaa edes sanottaa, miltä tuntuu ja miksi, tunnistan, että ollaan jonkun merkityksellisen äärellä. Jotain itselle tärkeää on meneillään, tarvitsee ”vain” saada tunne puettua sanoiksi. Onneksi on hevoset ja niiden läsnäolo sekä ihminen, kenelle voi turvallisesti yrittää pukea tunnetta sanoiksi.

Jotta vaikean fiiliksen saa sanoitettua, tarvitsee siihen avuksi psykologisen turvallisuuden tunteen, luvan olla täysin rehellinen ja oma aito itsensä.

Kun tukalaa fiilistä käy läpi puhumalla ääneen, askel askeleelta ja turvassa sekä tuettuna, huomaa miten huono fiilis muuttuu erilaiseksi, olo kevenee ja paha fiilis helpottuu. 

On tärkeää, että vaikeat tunteet, esimerkiksi pelko ja häpeä, saavat tulla nähdyksi ja kuulluksi. Vain kulkemalla kohti haasteita, ne voi selättää ja kokea vapauden, joka antaa siivet lentää korkeammalle, vapaana pelosta. 

Kulje siis rohkeasti kohti pelkoa!

Ihminen tavattavissa -terapeutti, eläinavusteinen valmentaja Ulla Hukka
Yhteydenotot puh. 040 5671667

 

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Terve­tuloa terapeut­tiselle vastaan­otolle!

Apua voi hakea esimerkiksi ihmissuhde- ja parisuhdeongelmiin, työuupumuksesta toipumiseen, vanhemmuuteen, tunne-elämän haasteisiin tai oman elämän suunnan tarkistamiseen.