Blogi

01.08.2022

Eräs ystäväni ilmaisi taannoin miten hän oli kokenut lohduttavana sen miten olin katkeroitumatta ja vilpittömästi suostunut syöpään ja sen tuomiin haasteisiin elämässäni. Olen hänelle kiitollinen havainnostaan, joka johdatteli minut pysähtymään suostumisen äärellä.

01.08.2022

Miten määritellä ystävyys? Pitääkö sitä määritellä? En usko olevan mitään tiettyä määritelmää, laatikkoa, johon laittaa ystävyys. Ajattelen sen olevan meistä jokaiselle juuri sitä, mikä kutakin omassa elämässä palvelee.

01.07.2022

Luulin muuton kerrostalosta omakotitaloon helpottavan elämäämme. Toisin kävi. Keskeneräinen talo savipihoineen ja lukuisine velvollisuuksineen raskautti minua lisää ja sisäinen pahaolo alkoi tiivistyä.

01.07.2022

Olen saanut lahjaksi jotakin todella koskettavaa ja merkittävää. Ei, minulla ei ole lapsia. Ei, minulla ei ole tiimiläistä, kumppania, aviopuolisoa.

01.07.2022

Myötätunnon kehittyminen itseä kohtaan on sydämeni asia. Itsemyötätunnon puutteella ja häpeällä, joka on syntynyt jo varhain, on vahva yhteys. Jos lapsena ei ole saanut kokemusta omasta rakastettavuudestaan, ryhtyy uskomaan vastakkaista, sitä, ettei ole rakastettava eikä siis kelpaa.

29.06.2022

Nöyryys ja vaatimattomuus, niiden taakse on helppo piiloutua, pukea päälleen painava uhrin viitta ja jättää kaikki vastuu muiden kannettavaksi.

31.05.2022

Kun elämässä on kuormaa keho reagoi menemällä yli-tai alivireyteen. Itse reagoin ylivireydellä. Sydämeni syke nousee, mieli harhailee, häärään, unohtelen asioita, multitaskaan, mieli menee kierroksille. Kehossa tuntuu ahdistusta ja se on levoton. En ole linjassa itseni kanssa.

31.05.2022

Itsetuntemus

Tänään pääsin kertomaan omasta työstäni @bnifiils yrittäjätapaamisessa. Puhuin itsetuntemuksesta. Työssäni itsetuntemus on isossa keskiössä tehdessäni terapiaa asiakkaiden kanssa. Itsetuntemukseen kuuluvia teemoja ovat mm.:
 

31.05.2022

Joskus vaan on paskoja päiviä

Yksi asia johtaa toiseen ja edelleen kolmanteen.

Istahdin nuottivihkopinon ääreen miettiäkseni mitä niille nuoteille teen.

Koska luovuin jo pianosta.

Koska mielummin käytän aikaani maalaamiseen.

18.05.2022

Tämä tarina kertoo pienestä linnusta. Tarina voisi olla kertomus yhtä hyvin rumasta ankanpoikasesta kuin parvestaan eksyneestä peiposta. Lintusesta, joka ei oikein koskaan kokenut kuuluvansa joukkoon.