Blogi

18.05.2022

Tämä tarina kertoo pienestä linnusta. Tarina voisi olla kertomus yhtä hyvin rumasta ankanpoikasesta kuin parvestaan eksyneestä peiposta. Lintusesta, joka ei oikein koskaan kokenut kuuluvansa joukkoon.

18.05.2022

Koen eläneeni lähes koko elämäni surunkantajana. Olen kantanut surua elämän ja kuoleman aiheuttamista menetyksistä niin omalla kohdallani kuin ympärillä olevien puolesta.

09.05.2022

Minusta tuli äiti yli 21 vuotta sitten. Väti eli äitipuoli minusta tuli 15 vuotta sitten. Lapsensa menettänyt äiti minusta tuli yli neljä vuotta sitten. Koiran vanhempi minusta tuli kahdeksan vuotta sitten. Isovanhempi minusta tulee ehkä tulevaisuudessa.

09.05.2022

Äitiys ei aina ole valinta. Toisinaan se tulee yllättäen, toisinaan äidiksi ei saa tulla omista toiveista huolimatta. Ja samaan aikaan meistä jokaisella on äiti.

06.05.2022

Aina ei ole helppoa nähdä tapoja, joilla itse estämme toisia pääsemästä lähellemme - vaikka kaipaammekin yhteyttä, merkitystä, tukea ja turvaa.

Oman tarvitsevuuden tavoittamattomuus ja hyväksymättömyys voi olla niistä yksi.

29.04.2022

Mä oon pitänyt tänään vapaapäivän. Tässä touhujeni lomassa oon miettinyt paljon vastuuta. Ennen kaikkea minun vastuuta minusta. Sitä, miten vastuunkantamisen sijaan olisi niin paljon helpompaa heittäytyä esimerkiksi olosuhteiden uhriksi.

29.04.2022

Eilen sain viimeisen sytostaatin. Nyt voi alkaa toipuminen niistä. Ja valmistautuminen hoidon seuraavaan vaiheeseen, eli sädehoitoon. Juuri tässä hetkessä koen vähän epätodellisen helpottunutta oloa ja etsin itsestäni iloa, joka kaiketi tähän vaiheeseen myös kuuluu.

26.04.2022

"Minulle kiltti ihminen on yksilö, joka noudattaa sydämeensä kätkeytyvää etiikkaa. Kiltti ihminen kantaa tietoisuudessaan pysyvästi huolta toisista ihmisistä."

19.04.2022

Uupumus, mistä siinä on kysymys? Olen oppinut näkemään uupumuksen ennen kaikkea ihmistä jollakin tavoin suojaavana reaktiona. Se on alitajuntamme reaktio johonkin, jonka se kokee oman selviytymisemme kannalta suureksi uhaksi.

04.04.2022

Nimi: Marjut Räty
Siviilisääty: Naimisissa
Ammatti: Yrittäjä

Mitä nämä edellämainitut asiat minusta kertovat? Tai mitä kertoo se, että olen kouluttautunut moneen eri ammattiin? Mitä kertoo se, että minulla on neljä lasta? Ei oikeastaan yhtään mitään.