Blogi

18.06.2021

Väärät uskomukset ovat itselle tosia, koska alamme katsoa itseämme niinkuin meitä on elämämme aikana katsottu ja nähty: ehkä ei ollenkaan, ehkä vain osittain, ehkä vain tietynlaisena, ehkä jopa vääränlaisena.

03.06.2021

Olen kuullut tarinaa pariskunnasta, jonka vaimo kysyi kerran mieheltään rakastaako tämä häntä. Mies virkkoi painavasti: ”olenhan minä alttarilla luvannut rakastaa, ilmoitan kyllä jos tilanne muuttuu”.

27.05.2021

Häpeää ja siitä kumpuavaa narsismia tarkastellaan helposti yksilö tasolla, kuitenkin molemmat näyttäytyvät meille myös yhteiskunnallisesti ja globaalisti. Me ihmiset elämme osana yhteiskuntaa. Jos emme koe tulevamme yhteiskunnan hyväksymiksi aiheuttaa se häpeää.

21.05.2021

Parisuhde on parhaimmillaan ihanaa. Syvää luottamusta toisen turvaan, hyväntahtoisuuteen ja rakkauteen. Se on levollista yhteyttä ja myös riittävän tilan antamista toiselle. Lupaa olla se, kuka on. Keskinäistä kunnioitusta ja arvostusta. Arvojen ja unelmien jakamista.

17.05.2021

Parisuhteisiin liittyy usein paljon haasteita ja kaikenlaisia karikoita. Etenkin nyt korona-aikana, kun perheet ovat neljän seinän sisällä etätyössä ja etäkoulussa. Omaa tilaa voi olla hyvinkin vähän ja kaikkien kotona paikkaansa hakevien tarpeiden huomioiminen voi olla haastavaa.

06.05.2021

Takanani on nyt terapiaopintojeni ensimmäiset kaksi lähipäivää. Olen ajatellut, että hyödynnän alusta asti terapiaopinnoissani oppimiani ja oivaltamiani asioita nykyisissä työtehtävissäni coachina ja työyhteisöjen valmentajana.

30.04.2021

Yhteys tunteisiin on tärkeä osa kokonaisterveyttä

20.04.2021

Ilmoittauduin tänä keväänä Esa Saarisen Filosofia ja systeemiajattelu -kurssille avoimen yliopiston kautta. Se on hänen viimeinen luentosarjansa Aalto yliopistossa ja se sai ehkä itsenikin heittäytymään mukaan.

15.04.2021

Ahdistus, mitä se oikein on? Ahdistuksen voi sanoa olevan pelon sukulainen. Pelosta puhutaan yleisimmin reaktiona johonkin ulkoiseen uhkaan. Pelko laukaisee kehossamme monenlaisia tuntemuksia. Sydän alkaa tykyttämään rinnassa, kämmenpohjat hikoavat ja niin edelleen.

15.04.2021

Tämän kysymyksen edessä tunnistan toisinaan hädän, joka saa minut vaivautumaan ja häkeltymään. Silloinkin kun tunnistan, että kysyjän aie on vilpitön ja hän on valmis kuulemaan minua hyväksyen, mitään minussa arvottamatta oikeaksi tai vääräksi, jokin minussa alkaa panikoida.